Lewis Carroll (1832-1898), pseudoniem van Charles Lutwidge Dodgson, was een Engels wiskundige die vooral bekend is geworden door zijn kinderboeken. 
In 1855 werd hij benoemd tot Mathematics Lecturer aan het Christ Church College in Oxford. In 1861 werd Dodgson gewijd als deken in de Anglicaanse kerk. Hij stond bekend als een wat neurotische, zonderlinge man die makkelijk met jonge meisjes omging en bevriend raakte. Hij kon goochelen en had altijd wat bij zich om kinderen die hij tegenkwam mee te vermaken. Omgang met volwassenen ging hem niet goed af. Daarnaast was Dodgson een niet onverdienstelijk amateurfotograaf.

In de zomer van 1862 maakte hij een later beroemd geworden roeitocht met de kinderen Liddell, dochters van een collega-docent. Tijdens deze tocht vertelde hij het verhaal van Alice in Wonderland. De uiteindelijke publicatie van Alice\'s Adventures in Wonderland was in 1865. Dit boek, over de fantasie en humor van kinderen, was onmiddellijk een succes en vanaf dit moment is Lewis Caroll een beroemdheid.

Alice\'s Adventures in Wonderland is een van de beroemdste kinderboeken voor volwassenen. In 1871 verscheen het vervolg Through the looking-glass, and what Alice found there.

 

Video's

Bekijk deze video
Jabberwocky Poem