Als Kron toevalligerwijs in de stad zijn kennis Vanek en diens vriend Gerland tegen het lijf loopt, laat hij zich overhalen samen met een geheimzinnige vierde man een avond aan het meer door te brengen. Maar al tijdens de rit daarheen voelt Kron dat hij in een onaangename situatie is beland: Vanek en Gerland beginnen de onbekende man zonder enige aanleiding te treiteren en uit te dagen. Bij het meer aangekomen escaleren de pesterijen. Kron weigert hier aanvankelijk aan mee te doen, maar is bang zelf ook slachtoffer te worden. Langzaam maar zeker begint hij het gedrag te rechtvaardigen en steeds duidelijker ontpopt hij zich als medeplichtige.

Wanneer Kron later over de gebeurtenissen op deze avond wordt verhoord, probeert hij zichzelf van iedere schuld vrij te pleiten.

In Septemberstralen leidt Martin Gülich zijn personages naar een schemergebied waar sociale regels niet meer gelden. Het is het verslag van een beklemmende nacht met een gruwelijke afloop.

Martin Gülich werd in 1963 in Karlsruhe geboren. Hij studeerde Commerciële Economie maar richt zich sinds 1997 volledig op het schrijverschap. Naast romans schrijft hij korte verhalen en toneelwerken. Septemberstralen is zijn vijfde roman en zijn eerste boek dat in het Nederlands verschijnt.

 

 

Boeken

€ 14,90