In Dublin zijn een aantal verhalen opgenomen die onderling zodanig samenhangen dat er eerder sprake is van een roman. Op meesterlijke wijze schetst Maeve Brennan het leven van een tweetal families in Dublin. 
Het eerste deel bevat een aantal verhalen over Maeve Brennan's jeugd in Dublin. In haar herinneringen geeft Brennan een nostalgisch en ontroerend beeld van het milieu waarin ze opgroeide. Het tweede deel gaat over het trieste huwelijk van Hubert en Rose Derdon. Het claustrofobische en disfunctionele huwelijk van de Derdons wordt laag na laag ontleed.

 

Recencies:

Maeve Brennan's boeken zijn een klein wonder, geschreven in elegant maar helder proza. Deze verhalen geven Maeve Brennan terecht een vooraanstaande plaats aan het firmament van de moderne literatuur.

 New York Times

Haar verhalen bezorgen haar een plaats onder de beste schrijvers van korte verhalen. Het proza van Maeve Brennan is beknopt en verfijnd precies.
 The Guardian

Dit zijn opmerkelijke verhalen. De verhalen overlappen, illumineren en versterken elkaar op zodanig rijke manier dat het lijkt alsof Maeve Brennan een grote roman heeft geschreven.
 Times Literary Supplement

Maeve Brennan is het type schrijver die van het leveren van een sofa aan een huishouden in Dublin een buitengewoon inzicht weet te geven van liefdevolle familiebanden. Een formidabele prestatie!!
 Time Magazine

 

Boeken

€ 19,90